Lifestyle

Pizzaiolo oven

pizzaoven pizzaiolo

Wil jij de lekkerste pizza’s kunnen bakken maar heb je alleen een balkon?
Met de pizzaiolo oven van Sage maak jij nu de lekkerste pizza’s, gewoon in je eigen keuken.
De pizzaiolo oven haalt echte Napolitaanse temperaturen.
Normaal is dit alleen te bereiken in een houtgestookte oven of in een pizzaoven op gas van goede kwaliteit. Het is super om een pizzaiolo oven in bezit te mogen hebben.
Houdt jij van pizza’s dan is een pizzaiolo oven een een musthave.
Eerder had je vaak alleen grote pizzaiolo ovens op hout die in een restaurant stonden. Tegenwoordig kun jij ook een pizzaiolo oven in bezit krijgen, gewoon thuis in de keuken.
Er zijn veel soorten pizzaiolo ovens, denk aan elektrische en ook op gas, houtgestookte pizzaiolo ovens en ovens die houtskool als brandstof hebben.
Nu waren de pizza ovens vroeger zeer zwaar en hadden een vaste plek, deze dagen vind je ook mobiele pizzaiolo ovens op de markt.

Veel mensen houden van deze soort ovens omdat je hierdoor die lekkere rokerige smaak aan je pizza’s krijgt.
Deze pizzaiolo ovens zijn er in veel soorten en maten.
Zo kun je gemetselde ovens vinden of mobiele pizzaiolo ovens die nagenoeg overal mee naartoe kunnen worden genomen.
Zo moet dat je dus voor jezelf goed de keuze maken welke pizzaiolo oven je naar wenst te hebben voordat je een pizzaiolo oven moet gaan kopen. Een Electra gestookte pizzaiolo oven heeft meestal wat langer nodig dan gemiddeld om op temperatuur te komen.
Dit duurt gemiddeld 30 minuten tot een uur. Brood kan hierdoor vaak ook perfect in gebakken worden aangezien de stenen vloer in een geïsoleerde pizzaiolo oven lang vastgehouden wordt.
Veel pizzabakkers denken dat een pizzaiolo oven alleen een pizzaiolo oven van steen kan zijn, dit klopt niet. Er zijn namelijk ook RVS pizzaiolo ovens te vinden die ook op elektriciteit branden zijn ook meerdere soorten pizzaiolo ovens van rvs op de markt te koop.
Dit zijn meestal ook de mobiele pizzaiolo ovens.
De meeste stenen pizzaiolo ovens zijn Electra gestookt, dit zijn ook de traditionele pizzaiolo ovens die bijvoorbeeld in goede pizzeria’s gebruikt worden.
Voordeel is dan dat de hitte beter vastgehouden wordt en de mogelijkheid is in de oven is om bijvoorbeeld ook broden af te kunnen bakken.
Ook zijn er roosters te vinden zodat je de pizzaiolo oven als BBQ gebruiken kan. Dit maakt dat een stenen pizzaiolo oven veel veelzijdiger in gebruik is. een pizzaiolo oven van steen een stuk veelzijdiger in zijn gebruik. Toch heeft een een mobiele pizzaiolo oven ook heel veel voordelen heeft.
Dit maakt een pizzaiolo oven van steen een mooie toevoeging voor uw buitenkeuken.