Lifestyle,  Shopping

Wat zie jij als je op de wastafel kijkt?

Als men een rondje in de winkel maakt of wanneer men de televisie reclames voorbij ziet komen dan zie je steeds meer dat fabrikanten en producenten zich bewust worden dat consumenten minder chemische toevoegingen, kunstmatige kleur en geur stoffen willen gebruiken in hun voeding.

Grote merken zien klanten verdwijnen en gaan over op reclame waarbij ze hun etenswaren aanprijzen met slogans als “ alleen met ingrediënten die nodig zijn” of “ Zonder toegevoegde smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen “. Waar sommige mensen al jaren vrij van toevoegingen en conserveringsmiddelen eten worden sommigen nu pas bewust van de voeding en de ingrediënten die ze binnen krijgen.

De bijwerkingen van bepaalde chemische toevoegingen worden steeds bekender en daarmee de mensen bewust en daar geeft men dan eventueel graag iets meer voor uit. Sommige mensen eten daarnaast ook nog bewust vegetarisch of Vegan en trekken daarmee de uitdaging van gezond en bewust eten nog een stukje verder door.

Men wordt bewust gemaakt via de media van het vele plastic verbruik en eventueel gezonde alternatieven en daar gaan producenten en fabrikanten steeds vaker in mee door hergebruikt plastic te gebruiken of door over te gaan op glas of karton wat hergebruikt wordt. Wederom worden wij als klant bewust gemaakt van wat er mogelijk is en wat beter is voor het milieu.

De stroom die mensen nemen wordt steeds groener en de mensen zoeken steeds vaker naar alternatieven om klimaat neutraal te leven en te wonen en willen graag naar een 0 op de meter woning toe.

Zelfvoorzienend wordt langzaam een trend.

Vervolgens bedenken velen zich rond het voorjaar dat zelf groente en fruit verbouwen toch ook een goed alternatief is en dat men dan onbespoten groente en fruit heeft. Veelal biedt het ze naast goede voedingsmiddelen ook nog de nodige ontspanning. Leuke bijkomstigheid is dat de mensen met kinderen het heel fijn vinden dat hun kind of kinderen zien hoe de fruit en groente groeit en dat ze heerlijk uit de tuin een aardbei kunnen snoepen.

Met elkaar doen wij erg ons best onze kinderen bewust te maken van dat wij maar een wereld hebben, moestuinieren er op los, willen graag groene stroom en eten bewust. Daarnaast wordt men zich bewuster wanneer er kinderen komen want deze willen wij het liefste het beste van het beste geven en hiervoor doen vele ouders dan ook een uitgebreide zoektocht om veilige producten te vinden zonder chemische toevoegingen en hier begint een lange zoektocht na de ideale veilige billen crème, de beste veilige bad en douche gels voor de kleine en wanneer de zon begint te schijnen een veilige zonnebrand zonder Chemische filters en nano deeltjes. Kortweg zijn wij dan ineens bewust van wat wij allemaal smeren en toevoegen aan onze kleintjes en kiezen wij vaak het beste alternatief wat er voor handen is.

En dan komen wij bij het volgende punt……..

Wat zie jij als jij op je wastafel kijkt? Wat staat er bij de wasmachine voor wasmiddel? Dat potje gezichtscrème wat zit daar nou eigenlijk in? Die deodorant die jij altijd koopt, wat zit daar eigenlijk allemaal in? Die handenzeep? Die heerlijke douchegel, bodylotion of die shampoo? ’s Morgens je make-up en die dagcreme? Dat maandverband of die tampons? De scheerschuim en de aftershave? Zoals je ziet waarschijnlijk veel producten waar jij misschien nog nooit over nagedacht hebt. 

Haarverzorgingsproducten zoals shampoo’s en conditioners bevatten soms nog steeds sulfaten, SLS ( sodium lauryl sulfate ), SLES de mildere variant of siliconen terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig is. Als je even indenkt dat SLS onder andere bijvoorbeeld gebruikt wordt om bijvoorbeeld motoren te ontvetten dan denk ik dat jij wel begrijpt dat dit niet iets is wat op een lichaam of gezicht wilt hebben. 

Deodoranten die veelal aluminium chloorhydraat bevatten waarvan men nog steeds niet met zekerheid kan zeggen of het nu wel of geen gevolgen heeft voor de gezondheid. 

Parabenen worden vaak toegevoegd om het product langer houdbaar te maken. Parabenen zijn hormoonverstorende stoffen die in je lichaam oestrogeen na bootsen. Deze worden nog lang na gebruik terug gevonden in je lichaam en kunnen zelfs bij autopsie terug gevonden worden in onder andere tumoren. De parabenen vind je veelal in shampoo, crème, lotions en douchegels. Dus eigenlijk kun je ze in nagenoeg alle verzorgingsproducten terug vinden.

Dan hebben we het nog maar over enkele ingrediënten in de reguliere verzorgingsproducten en laten wij de Ftalaten zoals DEHP / DINP / DEP / DBP , Minerale oliën zoals petrolatum of paraffinum, Diethanolamine /Triethanolamine en Monoethanolamine, Polyethylene glycol, Siliconen, Triclosan en synthetische alcohol nog maar even buiten beschouwing en alle gevolgen die deze voor je lichaam kunnen hebben. 

Ik snap dat het in sommige gevallen een spannende stap kan zijn om af te stappen van die Deodorant die jij al jaren gebruikt omdat die zo goed bevalt, Die shampoo die belooft dat jij meer volume krijgt of die goede foundation die jij altijd haalt omdat die echt goed werkt levert na een slechte nachtrust in combinatie met die goede concealer. 

Er zijn gewoon echt goede alternatieven tegenwoordig die echt dezelfde werking hebben en soms zelfs nog beter maar dan zondermeuk.

De natuur geeft ons zelf producten die dezelfde werking hebben alleen die niet schadelijk zijn voor onze gezondheid, waarom dan niet voor een veilig en gezond product gaan. Zoals een bekend merk zegt “ omdat ik het waard ben “ is in deze toch wel een heel erg passende. Jij bent het waard om voor je gezondheid te kiezen zonder concessies te doen in kwaliteit.

Dus gooi het idee van je af dat je enkel voor biologisch, natuurlijk, ecologisch of vegan mag kiezen als jij geitenwollen sokken hebt want ook voor elke bewuste man, vrouw, kind, baby en huisdier zijn er zonder wollen sokken ook hele fijne producten voor je lijf en voor je huishouden.

En mocht jij nog echt heel erg graag een paar warme wollen sokken willen…….dan kunnen wij van zondermeuk.nl altijd eens kijken of wij die nog in de webshop op kunnen nemen.