Lifestyle

Plantaardige Omega 3 producten zijn duurzaam

Plantaardige Omega 3 producten zijn duurzaam

We komen steeds meer te weten over ons lichaam en wat de beste manier is om zo lang en gezond mogelijk te leven. Specifieke voedingstoffen werken als benzine of bouwstenen voor het lichaam en zorgen ervoor dat klachten en ziektes voorkomen worden. Naast deze wetenschap gaan we ook steeds bewuster leven wat een impact heeft op onder andere ons eetpatroon.

Zo neemt de interesse in het aantal dierlijke producten met rasse schreden af en proberen steeds meer mensen hun vlees en visconsumptie te verminderen. Omega 3 is een voedingsstof die vooral terug te vinden is in vlees en vis en essentieel is voor het lichaam. Er zijn echter tegenwoordig ook steeds meer vegan en plantaardige Omega 3 producten te krijgen, zodat je ook op een duurzame manier nog de nodige voedingstoffen binnen kan krijgen.

Omega 3 is essentieel voor hart en bloedvaten

Omega 3 is vooral voor de hart en bloedvaten ontzettend belangrijk en door een constante consumptie van de juiste hoeveelheid aan plantaardige Omega 3 producten kun je aanverwante ziektes en klachten op dit gebied voorkomen. In principe is Omega 3 belangrijk voor iedereen, maar voor zwangere vrouwen is dit een essentiële bouwstof, omdat dit bijdraagt aan de hersengroei en ontwikkeling van het ongeboren kind.

Te veel Omega 3 is echter niet goed, omdat dit een vette voedingsstof is en daarmee het cholesterolniveau ook beïnvloed wordt. De meeste plantaardige vegan omega 3 producten worden echter verkocht in gedoseerde capsules, zodat je hier nooit te veel van inneemt mits je het juiste aantal capsules inneemt.

Verklein de impact op het milieu met vegan Omega 3 producten

Het belang van Omega 3 en de kennis hierover heeft lang niet alleen maar goeds gebracht, want door deze kennis is de visvangst aanzienlijk verder verhoogd. Ruwe schattingen geven aan dat er zo’n 23 miljard vis per jaar wordt gevangen wereldwijd voor de consumptie van Omega 3. Er zijn gelukkig oplossingen, waarbij ook de oceaan gespaard kan blijven en de vissen kunnen blijven zwemmen. Omega 3 is namelijk ook terug te vinden in onder andere lijnzaadolie en bladgroenten. Door te kiezen voor plantaardige Omega 3 producten kies je niet alleen voor een gezonde levensstijl, maar ook voor het behoud van de planeet en de oceanen.